Change & Communicatie consultant

Gevuld

Apply for this job

Opdracht Beschrijving

Standplaats: Utrecht/Amersfoort/thuiswerkplek

Startdatum: 8 april 2024

Einddatum: 31 december 2024

Optie tot verlenging: Ja, maximaal 12 maanden.

Uren per week: 36 uur

Werken op locatie: 
36 uur

Opdracht omschrijving:

Als Change & Communicatie consultant werk je mee aan de interventies die per doelgroep en per applicatie nodig en wenselijk zijn om de gebruikers in die groepen precies goed voor te bereiden op de veranderingen die ze zullen ervaren. Ook ondersteun je de programmamanager in de programma beheersing door het uitvoeren van Project Management Office taken.

Je werkt samen in een team met twee Change & Communicatie collega’s en krijgt een aantal deelprojecten toegewezen waarvoor je nauw samenwerkt met de projectleiders van de verschillende deelprojecten en hen helpt vanuit jouw expertise met een succesvolle implementatie en adoptie.
De werkzaamheden variëren van contacten opbouwen en onderhouden van diverse groepen gebruikers, tot het produceren van communicatie uitingen rondom de livegang van applicaties tot het voorbereiden en notuleren van (stuurgroep en risico) overleggen en het beheren van en communiceren over de programmaplanning. 


Hier ga je werken

Binnen NS speelt IT een hoofdrol in alle processen. We zijn afhankelijk van goede en betrouwbare IT om onze treinen te laten rijden, reisinformatie te geven, onderhoud aan de treinen te kunnen doen en zelfs koffie te verkopen. De projecten en onderhoud dat wij doen spelen zich af in een dynamische en complexe omgeving waarin vele partijen een rol spelen. Dit maakt dat er hoge eisen gesteld worden aan de IT-dienstverlening van NS en dat de kwaliteit van de geleverde software erg belangrijk is. En dat gebruikers zonder verstoring met (nieuwe) IT tooling kunnen en willen werken. Niet alleen de technische kwaliteit van IT is daarom van groot belang voor de organisatie, ook change, implementatie en borging spelen een belangrijke rol.

Als Change & Communicatie consultant ben je onderdeel van het Communicatie & Change (C&C) team binnen het programma PACE. Het PACE programma zorgt voor het uitfaseren van een bestaand SAP-systeem en het implementeren van nieuwe applicaties en modules van SAP SuccessFactors in het HR-domein. Voor processen die SAP SuccessFactors niet ondersteunt, worden of ‘best of breed’ oplossingen aangekocht. Zo moet in de komende jaren een geheel nieuw HR-landschap ontstaan dat flexibel werkt en op de toekomst is voorbereid.

Opleiding:  Afgeronde IT en/of communicatie HBO / WO opleiding (of aantoonbare vergelijkbare ervaring / opleiding)

Professionele kennis en werkervaring:

  • Minimaal 5 jaar ervaring met het uitwerken van communicatie & change interventies.
  • Minimaal 3 jaar ervaring met project ondersteunende werkzaamheden (PMO).
  • Meerdere jaren ervaring in het beschrijven en verbeteren van processen.
  • Meerdere jaren ervaring in het begeleiden en adviseren van IT-eindgebruikers.
  • Een brede basiskennis van IT-systemen.
  • Kennis en ervaring met Agile / Scrum projecten, maar je kent ook de klassieke waterval projectwerkwijze.
  • Ervaring in HR werkveld is een pre.BO screening: Nee
Nederlandstalig vereist
: Ja


Helaas bieden wij als organisatie geen ondersteuning bij visumaanvragen en -procedures.