Algemeen

Om in aanmerking te komen voor een opdracht via The Unit Associates dien je altijd eerst online te reageren. Het eerste deel van de procedure is online: na het doorlopen van de procedure komt jouw reactie op een specifieke opdracht in behandeling van de desbetreffende recruiter. 

Als jouw profiel aansluit op de opdracht nodigen we je uit voor een gesprek. Mocht dit niet het geval zijn, dan kijken wij of we een andere opdracht is.

Elke sollicitatieprocedure bevat een aantal stappen:

  • Een cv-check
  • Een (telefonisch) gesprek met een recruiter van The Unit Associates

Aanvullend kunnen er voor bepaalde opdrachten ook andere selectierondes zijn. Denk aan:

  • Een technisch assessment
  • Een competentietest
  • Een BKR screening
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag

Eerst beslis je op welke wijze je aan de slag wilt. Wil je tijdelijk in dienst of werken vanuit een eigen onderneming? In het eerste geval, kunnen wij helpen bij het kiezen van de juiste contractvorm. Als je een eigen onderneming op wilt starten, moet je contact opnemen met de Kamer van Koophandel.

Zorg ervoor dat je CV de relevante vaardigheden, ervaring en certificeringen benadrukt die aansluiten bij de specifieke IT-opdrachten waarvoor je solliciteert. Vermeld ook projecten en prestaties die je hebt behaald.

Certificeringen zoals AWS Certified Solutions Architect, Cisco Certified Network Associate (CCNA), Microsoft Certified Azure Administrator, en Certified Information Systems Security Professional (CISSP) worden vaak hoog gewaardeerd.

Het ontwikkelen van nichevaardigheden, het tonen van sterke referenties en het hebben van een solide portfolio kunnen je helpen om op te vallen in de competitieve IT-markt.

Ja, voortdurende professionele ontwikkeling is essentieel in de snel evoluerende IT-branche. Investeringen in trainingen en opleidingen kunnen je vaardigheden verbeteren en je concurrentievermogen vergroten.

Een succesvolle pitch benadrukt je expertise, ervaring en de waarde die je kunt bieden aan de potentiële opdrachtgever. Zorg ervoor dat je de behoeften van de klant begrijpt en hoe jouw vaardigheden daarbij aansluiten.

Belangrijke trends omvatten onder meer de verschuiving naar de cloud, de opkomst van kunstmatige intelligentie en machine learning, de groei van cybersecurity-bedreigingen, en de toename van remote werken.

Netwerken via professionele platforms zoals LinkedIn, deelnemen aan branche-evenementen en conferenties, en actief contact onderhouden met voormalige collega’s en klanten kunnen allemaal helpen om je netwerk uit te breiden.