Product Owner

29 april 2024
78 / Uur
Application ends: 24 mei 2024

Apply for this job

Opdracht Beschrijving

Standplaats: Rotterdam

Startdatum: 01-08-2024

Einddatum: 31-07-2025

Optie tot verlenging: Ja, 2 maal 12 maanden

Uren per week: 36

Werken op locatie: 
Ja

BO screening: Ja, 4 tot 8 weken (Betrouwbaarheid Onderzoek)

Nederlandstalig vereist: 
Ja

Opdracht omschrijving:

Je gaat werken in het cluster PO-HRM binnen het team HR-Beheer. De dienstverlening van dit team is in de breedste zin van het woord gericht op betrouwbare HR-data voor de politie. Vanuit dit cluster werken ook de andere product owners binnen de dienst HRM. Binnen HR-Beheer, onderdeel van de sector HR-Administratie, werkt ook een aantal materiedeskundigen op de verschillende aandachtsgebieden en portefeuilles.

Het product owner-schap binnen de publieke sector kent een eigen dynamiek, zo ook binnen de politie. Het is een grote en complexe organisatie met vele formele en informele structuren. Daarnaast staan we binnen de bedrijfsvoering aan de vooravond van grote transities in ons IV-landschap. De vervanging van de diverse (HR-)bedrijfsvoeringapplicaties in de gehele breedte is een belangrijk thema de komende jaren. Je komt in een omgeving waar het product owner-schap voor (HR-)applicaties nog verder opgebouwd en vormgegeven moet worden en je actief kan meedenken over het opzetten van een goede governance. Op het gebied van ketenintegraliteit en waardestromen kunnen nog mooie stappen gezet worden.

Doelstelling:

In deze rol ga je je als Product Owner primair richten op ‘running the business’ van het huidige HRM systeem Beaufort/Youforce.

Er vindt op het huidige systeem eind Q3/begin Q4 een belangrijke transitie plaats naar de SaaS-versie van dit pakket.

De huidige PO richt zich volledig op het vernieuwingsvraagstuk ter vervanging van het huidige systeem. Naast deze focus, liggen er mogelijk ook werkzaamheden op het gebied van Leren & Ontwikkelen. Ook daar zit een PO op, maar zijn werkpakket is omvangrijk.

Beoogd resultaat: Het huidige HRM-systeem (Beaufort/Youforce) transitie gereed maken voor de overgang naar de nieuw te verwerven HCM-suite.

Opleiding:  

Eisen:

  • De kandidaat heeft een afgeronde, erkende en volwaardig diploma op minimaal HBO niveau in de richting van HRM.
  • De kandidaat is PSPO I gecertificeerd.


Wens:
De kandidaat heeft een afgeronde, erkende en volwaardig diploma op minimaal HBO niveau in de richting HRM en op het gebied van administratieve (transactionele) processen.

Professionele kennis en werkervaring:

  • De kandidaat heeft aantoonbaar in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met HRM processen. bij voorkeur op het gebied van administratieve (transactionele) processen;
  • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als product owner.
  • De kandidaat heeft aantoonbaar werkervaring met businessvraagstukken die vertaald moeten worden naar IV.
     

Wensen:

  • De kandidaat heeft aantoonbaar in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met HRM processen opgedaan op het gebied van administratieve (transactionele) processen.
  • De kans heeft aantoonbaar ervaring op het gebied van leren en ontwikkelen
  • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen de overheid en/of Politie.Competenties:

Je hebt uitstekende sociale vaardigheden, een sterk analytisch denkvermogen en je bent verbaal sterk. Daarnaast ben je klant- en resultaatgericht, een goede netwerker en werk je graag samen in een multidisciplinair team. Ook ben je besluitvaardig, kun je goed delegeren en ben je flexibel; jij laat je niet uit het veld slaan door tegenvallers, onzekerheden of een veranderende omgeving. Je beschikt over overtuigingskracht en kunt goed omgaan met tegengestelde belangen. Van nature ben je een daadkrachtige persoonlijkheid en je hebt een hoge mate van executiekracht om doelen te realiseren


Helaas bieden wij als organisatie geen ondersteuning bij visumaanvragen en -procedures.